elecworks

elecworks™ is de nieuwe generatie elektrotechnische ontwerpsoftware voor automatiseringsprojecten en elektrische installaties. elecworks™ is ontworpen en gebouwd als een eenvoudig te gebruiken, intutief en krachtig hulpmiddel en biedt innovatieve en onbeperkte voordelen.

Software for design of automation projects

elecworks™ is een elektrotechnisch CAD-systeem ontworpen voor design professionals in de techniek. De toepassing is gebaseerd op een state-of-the-art ontwikkelde database- en software-architectuur. De database stelt gebruikers in staat om aan verschillende views te werken, afhankelijk van de projectbehoeften, terwijl de integriteit van projectgegevens altijd gegarandeerd is en blijft. De architectuur van de software en database staan toe dat er door verschillende gebruikers gelijktijdig kan worden samengewerkt aan hetzelfde project.

Het ontwerpen van een schema met elecworks

Voor de implementatie van elecworks is het noodzakelijk dat de configuratie van een project goed wordt voorbereid. Zodra de keuze voor de gewenste configuratie is gemaakt, zal de uitvoering van een project zeer eenvoudig en direct zijn.
Denk bijvoorbeeld aan: de realisatie van de verbindingen, het toevoegen van symbolen, het invoeren van het type schema’s / macro’s, het inbrengen van standaard kaders en de creatie van schakelkasten, toewijzing van fabrikant referenties, de keuze van kabels, de kast lay-out, het werken aan overzichten etc.

Instructies gebruiken alleen gegevens die noodzakelijk zijn. Dit is een sterk punt van elecworks; de mogelijkheid om gegevens van en over het project te genereren, die voor de ontwerper het meest relevant zijn. De database is altijd toegankelijk via een willekeurige functie van het product, zoals via de modus fabrikant referenties, de modus ontwikkelde schema’s, de enkel-lijns schema modus e.d. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om de onderdelenlijst van het project op te halen, zonder het schema op te moeten starten.

Belangrijke functionaliteiten:

• Het ontwerp van elektrotechnische schema’s.
• Ontwerpen volgens verschillende normen (IEC, DIN, ANSI GB, JIS e.d.).
• Elementen classificatie door de locatie en functie.
• Complete symbolen bibliotheken en onderdelen catalogi.
• Kruisverwijzingen tussen componenten.
• Automatische nummering van draden en onderdelen.
• Automatisch en handmatig invoegen van equipotentiaal verbindingen.
• Vereenvoudigd ontwerpen met behulp van macro’s.
• Enkel-lijns diagram gesynchroniseerd met schema’s met meerdere lijnen.
• PLC’s generatie, dynamische invoeging en manager.
• Automatisch aanmaken van Klemmenstrook schema’s.
• Kabelmanagement.
• Ontwerp van Panelen in 2D.
• Gedetailleerde documentatie generatie.

Top 3 redenen om voor elecworks te kiezen:

 1. Eenvoudig te gebruiken
elecworks is zeer eenvoudig in het gebruik. Wat bedoelen wij daarmee?
Bij elecworks zijn de gegevens centraal in te voeren en aan te passen. Daarnaast is het in elecworks eenvoudig om te exporteren en importeren. Projectdocumentatie is altijd overzichtelijk door een zelf te kiezen mappenstructuur. Vanwege de sterke Macro functie is het eenvoudig om bepaalde aspecten te automatiseren. Tenslotte is er een volledige integratie mogelijk met andere database programma’s, zoals Access of ERP systemen.

2. Snel te leren
elecworks is een programma dat eenvoudig te leren is. De opzet is gebruiksvriendelijk. Wat dat betekent? En dag training is voldoende om in de basis met de software te kunnen werken. Voor meer specialistische toepassingen bieden wij onze elecworks core advanced training van 1 dag aan.

3. Flexibel in gebruik
De elecworks software maakt het mogelijk om met meerdere gebruikers aan een project te werken. Verder wordt het pakket continu doorontwikkeld via dynamische technieken. Daarnaast is elecworks geschikt voor weergave van maar liefst 39 talen per project, waaronder uiteraard Nederlands.
Nederlandse support in de vorm van een Service & Support contract is via ons beschikbaar.

Meer informatie:
- brochure elecworks (EN)
- brochure elecworks for pneumatics / hydraulics (EN)
- elecworks video's
- meer informatie aanvragen bij Aceri

Trainingen:
- elecworks trainingen