Lange teksten in Elecworks

Probleem
Beschrijvingen van bijvoorbeeld de locatie van een motor zijn nog wel eens langer dan in de tekening goed uitkomt. De symbolen moeten dan ver uit elkaar getekend worden om te zorgen dat teksten of symbolen niet door elkaar gaan lopen. Het is mogelijk om deze lange teksten op te splitsen in meerdere regels.

Oplossing
Door het “Pipe” karakter toe te passen in de beschrijving van bijvoorbeeld de locatie van een motor kan de tekst op die plaats naar een tweede regel gestuurd worden bij het symbool.De tweede regel in het symbool kan aangemaakt worden door de functie “Multiple attribute” in de “Symbol editor” in te zetten.

Het onderstaande resultaat geeft meer ruimte op de pagina voor meerdere motorlijnen. Deze techniek is natuurlijk voor vele attributen in te zetten.

Rapport aanpassing
De “Pipe” karakters komen echter ook weer terug in de rapporten en dat is niet altijd wenselijk. Om dit te voorkomen kunnen we een kleine aanpassing in het rapport maken zodat de “Pipe” karakters uit de rapporten gefilterd worden.
Door de querycode van het rapport aan te passen zoals aangegeven in onderstaande voorbeeld kunnen de “Pipe” karakters vervangen worden door elk karakter dat gewenst is. In het voorbeeld wordt het “Pipe” karakter vervangen door een spatie.

Door bovenstaande wijziging krijgen we weer een net rapport zonder de “Pipe” karakters.

 

 

 

 

 

Probeer het eens en mochten er vragen zijn dan staat ons supportteam voor u klaar!