elec calc EP

elec calc EP: software voor buitenverlichtingsinstallaties

elec calc EP is sizing software voor buitenverlichtingsinstallaties die een eenvoudige en vertrouwde interface biedt om het diagram van de installatie te ontwerpen en de technische eigenschappen van de verschillende elementen heel snel in te voeren. Het houdt rekening met alle specificaties van de gids UTE C17-205 en ondersteunt de gebruiker gedurende het gehele ontwerp tot het genereren van een berekeningsrapport voor de normatieve controle van de installatie volgens de norm NF C17-200.

elec calc EP is een compleet en makkelijk te gebruiken professioneel hulpmiddel, dat voldoet aan de behoeften van de technische kantoren, de technische diensten van de lokale overheden, lokale organisaties voor toezicht en onderhoud van elektriciteitsnetwerken en installatiebeheersorganisaties.

Alle elementen die een verlichtingslijn vormen, worden zo flexibel en dynamisch weergegeven met hun kenmerken en hun referenties om de berekeningsresultaten zeer dichtbij de realiteit te verkrijgen. De verlichtingslijn bestaat uit lichtpunten met alle elementen (posten, kabels, kabellengtes in de post en hun legmethode, stroomonderbrekers, afleidingsdozen, potentiėle stekkers op een lichtpunt, afleverpunt etc.).


Technische kenmerken van elec calc EP

  • Ontwerp, optimalisatie en controle van een buitenverlichting volgens de norm NF C17-200 en de gids UTE C17-205.
  • Automatische generatie van de boomweergave van de verlichtingslijn op basis van de door de gebruiker gedefinieerde parameters.
  • De gehele installatie op maat gebracht volgens de elektrische voorwaarden.
  • Generatie van documenten, diagrammen en berekeningen die nodig zijn voor de validatie van de conformiteit van de installaties.
  • Export van de installatie synoptiek in het DWG-formaat.
  • Overdraagbare licentie op een laptopcomputer voor on-site werk op een bouwplaats.