archelios Calc

Als een specifieke professionele tool, ontworpen voor fotovolta´sche installateurs, houdt archelios Calc rekening met alle vormen van PV-installaties: van de fotovolta´sche panelen tot de omvormer en van de omvormer tot het netwerk.

archelios Calc presenteert een complete en globale weergave van de fotovolta´sche installatie, van de fotovolta´sche modules tot de verbinding met het openbare energie netwerk.

archelios Calc is een oplossing die zorgt voor optimale beveiliging met een real-time fotovolta´sche berekening van de installatie en de controle ervan conform de vastgestelde normen.

Belangrijkste technische kenmerken:

  • Gedetailleerd overzicht van de installatie
  • DC en AC elektrotechnisch formaat, mono- of multi-omvormer
  • Gedetailleerd beheer van omvormers (multi-trackers, multi-strings, ge´ntegreerde beveiligingen…)
  • Analyse van het bliksemgevaar (grootte van bliksemschakelaars)
  • Verwerken van alle soorten PV-installaties, ook boven 250 kVA
  • Berekening in realtime en multi-standaardcontroles
  • Ge´ntegreerde of aanpasbare multi-fabrikant database
  • Visualisatie van niet-conforme elementen
  • Opstellen van de volledige regelgevende map voor de beheersorganisatie

De gebruikers-interface

De interface geeft een synthetische weergave van de gehele installatie, waardoor de gebruiker de technische gegevens van een onderdeel kan bewerken.

Naamsverandering: solar calc wordt archelios Calc

Sinds maart 2015 is archelios Calc de nieuwe naam van solar calc als gevolg van de overname van de aanvullende applicatie archelios Pro door Trace Software.

Solar calc wordt archelios Calc. Voor onze gebruikers gaat het om hetzelfde product met een nieuwe interface, die deze nieuwe naam en het nieuwe logo integreert. Een nog sterkere integratie van producten is mogelijk voor het werken op ge´soleerde locaties of in zelfvoorziening. archelios Calc en archelios Pro vormen namelijk samen gecombineerd de archelios suite, een compleet ontwerpgereedschap voor fotovolta´sche installaties: van 3D-simulatie van fotovolta´sche installaties, de uitvoerberekening en de economische analyse van de installatie tot de elektrotechnische sizing en de uitgave van berekeningsaantekeningen.

Meer informatie:
- brochure archelios suite (EN)